Prostat ameliyati sonrası devam eden idrar şikayetleri

Erkeklerde sık idrara gitme, gece idrar yapmak için sık sık uyanma ve işeme problemleri hemen her zaman Prostat büyümesine bağlanır. Bu şikayetleri olan hastalar doktora başvurduklarında , hastalara çoğu zaman prostat ameliyatı olmaları gerektiği söylenir. Bu şikayetlerinden kurtulmak isteyen hastalar da genellikle tedavi olmak için prostat ameliyatı olmayı kabul ederler.

Ülkemizde de, dünyada olduğu gibi prostat ameliyatı olan erkek hastaların %20-35’inde ameliyata rağmen şikayetleri devam eder. Ameliyat sonrası sık idrara gitme, idrarda yanma, idrar yaparken zorlanma, gece idrar yapmak için sık sık uyanma devam eden hastalarda bu şikayetlerin nedenini anlamak ve doğru tedavi edebilmek için grubumuz doktorlarından Prof. Dr. Rahmi Onur, ürodinami işlemi yapmakta ve en üst düzeydeki tecrübe ile şikayetlerin neden oluşturğunu ortaya koymaktadır. 

Prostat ve işeme şikayetlerinin nedenlerini belirlemede altın standart olan ürodinami işlemi  ile 

  1. Ameliyat sonrası prostata bağlı hala tıkanıklık olup olmadığı
  2. Ameliyatın nasıl yapıldığı,
  3. Şikayetlerin prostata mı mesaneye mi bağlı olduğu?
  4. İdrar yollarında darlık olup olmadığı

Saptanır.

EĞER;

Prostat ameliyatı sonrası şikayetleriniz devam ediyorsa

ÜroKlinik Almanya (Prof. Dr. Doğu Teber) ve İstanbul (Prof. Dr. Rahmi Onur) doktorlarımız şikayetlerinizi detaylı şekilde inceleyecek ve birlikte konsülte edeceklerdir. Şayet ameliyat sonrası iyileşme yeterli düzeyde değilse ürodinami uygulayacak ve gerekirse ilaç ya da yeni bir işlemle şikayetlerinizin kaybolmasına yani iyileşmenize katkı sağlayacaklardır.   

Prostat ameliyatı sonrası hangi şikayetler varsa Üroklinik e başvurmalısınız? 

  1. Ameliyata rağmen şikayetler iyileşmiyorsa
  2. İdrar sıklığı geçmediyse,
  3. Gecede en az 2-3 defa idrara kalkma
  4. Yetiştiremeden idrar kaçırma
  5. Kanda prostat antijen tahlili yükseliyorsa

Şayet tedaviniz için yeni bir girişim-ameliat-enjeksiyon gerekirse

  1. Öncelikle şikayetleriniz Almanya (Prof. Dr. Doğu Teber) ve İstanbul (Prof. Dr. Rahmi Onur) doktorlarımız arasında tartışılacak ve bir ürodinami uygulanacak. İşlem, Üroklinik ekibi tarafından organize edilecek ve 1 saattlik bir testle teşhisiniz konacaktır. 
  2. Bu testin sonucuna göre yeniden ameliyat, işlem, enjeksiyon ya da ilaç tedavisi alacaksınız.
  3. Şayet ameliyat gerekirse bizzat Prof. Dr. Rahmi Onur tarafından uygulanan ürodinamiye göre karar verilip ameliyatınız da kendisi tarafından gerçekleştirilecektir. Ürodinami ile kime nasıl bir ameliyat yapılacağı belirlenmiş olacaktır. 
  4. Ameliyat sonrası en az 1 gece, en çok 2-3 gece idrar yoluna takılan sonda ile hastanede kalmanız gerekecektir.
  5. Hasta ve hasta yakınlarını isteğine bağlı olarak taburculuk işlemi sondanın alınmasına kadar uzatılabilmektir.
  6. Ameliyattan 2-3 gün sonra bile uçağa binebilir Türkiye’deki memleketinize ya da geri Almanya’daki evinize gidebilirsiniz.

Ameliyatınız uygulandıktan sonra yaklaşık 7-8 gün sonra çıkan patolojik rapor ile doktorlarımız sizlerin nasıl bir takip ile izleneceğinize karar vereceklerdir.

Almanya’ya döndükten sonra, tüm takiplerinizde ÜroKlinik Almanya sorumlumuz Prof. Dr. Doğu Teber ve ameliyatınızı gerçekleştiren Prof. Dr. Rahmi Onur, ortaklaşa takibinizi gerçekleştirecekler. 

Anadilinizde ve Türkiye’de en deneyimli doktorlar tarafından kaliteli sağlık hizmeti almanız ve takiplerinizin Almanya’da Kalsruhe Üroloji Klinik Başkanı, ÜroKlinik Almanya sorumlumuz Prof. Dr. Doğu Teber tarafından bizzat yapılması sizler için büyük avantaj oluşturmaktadır.

Almanya’da uçak biletiniz ve İstanbul’daki programınız ve tedaviniz tamamlandıktan sonra yine uçakla ülkenize sağlıkla geri gitmenizi ÜroKlinik İstanbul ekibimizdeki koordinatörümüz planlayacaktır.

Sizlere, sevdikleriniz ile birlikte sağlıklı günler dileriz.

PAYLAŞ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Son Yazılar

Kadınlarda İdrar kaçırma

İdrarın her türlü kaçması, kişinin yaşı ya da sıkışıklık durumu ne olursa olsun bir sorundur ve normal değildir.  Özellikle hijyenik ve sosyal açıdan kişinin hayat

DEVAMI »